Дървеният супер-автомобил Splinter

Splinter е много необичаен и новаторски автомобил. Това е първия суперавтомобил в историята, проектирани и разработен за използване на дървесината като основен строителен материал. В...

Splinter е много необичаен и новаторски автомобил. Това е първия суперавтомобил в историята, проектирани и разработен за използване на дървесината като основен строителен материал. В миналото някои превозни средства са използвани дърво в различни степени в тяхното изграждане, но никога не до степента достигната при Splinter.
Splinter е завършен проект на студенти от държавния университет в Северна Каролина . Дървеният материал е бил използван максимално когато това е възможно, включително шасито, тялото и дори голям процент от компонентите на окачването и колелата.
Колелата на Splinter са направени от нарязани дъбови фасети . Всеки фурнир е завъртян на 36 градуса от предишния слой, за да се максимизира здравината на спиците. От орех е изрязана предната част, докато от череша е бил използана задната.
Средноразположеният двигател на дървения суперавтомобил Splinter се състои от 4,6 литра, двоен компресорен V8, съчетан с предавателна кутия 6-степенна механична и Getrag диференциал с ограничено приплъзване.

http://art.bulhot.com/1377/darveniyat-super-avtomobil-splinter/

Етикети: ,