Крайбрежен дуплекс-”Заешка дупка”.

Природните сили са оформили основата на това, което по-късно ще се превърне в динамичен подземен двуфамилен дом. През 1960г, ураган натрупва земна маса във формата...

Природните сили са оформили основата на това, което по-късно ще се превърне в динамичен подземен двуфамилен дом. През 1960г, ураган натрупва земна маса във формата на дюна върху крайбрежн парцел, собственост на доста креативен архитект.
Десетина години по-късно, когато Уилям Морган започва създаването на двата имота, той решава да ги зарови под земята, вместо да ги изгради над нея.
Отчасти органични, отчасти ретро-футуристични, жилищата не се поддават на просто описание, от техните форми и материални палитри до обзавеждането и декора.
Всекидневните имат изглед към плажа, докато за спалните и баните е отделено закътано място в задната част на дюната, близо до тавана. Затревените покриви и стени от всички страни предоставят естествен буфер за прекалено затопляне или  охлаждане .
С цена над един милион на парче, те не са евтини, но кога е било лесно да се слага цена на уникални произведения като тези. Недостатъкът: околните къщи леко се извисяват над тези малки гърбици в земята, но така или иначе няма начин да се наднича през прозорците.

http://art.bulhot.com/2893/krajbrezhen-dupleks-zaeshka-dupka/