Япония ще строи най-бързия влак в света.

Япония и Китай са вкопчени в епична битка за първото място в производството на супер бързи влакове. И двете страни искат  да се похвалят пред...

Япония и Китай са вкопчени в епична битка за първото място в производството на супер бързи влакове. И двете страни искат  да се похвалят пред света, че са конструирали най-бързият в света високоскоростен влак – и изглежда, че Япония е на път да поведе в тази надпревара.
Страната планира да изгради високоскоростен MAG-LEV влак между Токио, Нагоя и Осака, който ще бъдe завършен през 2045. Проекта на стойност $116 млрд, ще бъде в състояние да превозва пътници с шеметна скорост: до 503км. в час, така новото високоскоростно чудно, ще скъси с около 40 минути времето за пътуване.
В момента Китай държи титлата за най-бърз пътнически влак в света: той може да се движи със скорост от 486 км в час, но линията от Пекин до Шанхай, понастоящем не е отворена за обществено ползване. Ако реализирането на проекта в Япония върви по план, в бъдеще пътуващите ще могат да дремнат малко повече преди да тръгнат за работа.

Скоростта на функциониращия сега конвенционален влак е около 268км. в час.

 

http://art.bulhot.com/2899/yaponiya-shte-stroi-naj-barziya-vlak-v-sveta/