Чудесата на природата – Aurora Borealis.

Също известни като полярни сияния. Северното сияние е най-забележителното. Няма точни или постоянни измерения. Появява се като сияещи цветни пластове или танцуващи вълни от светлина....
  • Също известни като полярни сияния.
  • Северното сияние е най-забележителното.
  • Няма точни или постоянни измерения.
  • Появява се като сияещи цветни пластове или танцуващи вълни от светлина.

Полярното сияние, известно също като Северното сияние е естествено образуващи се светлини, които създават зрелищни картини в небето. Светлините на Aurora Borealis често се появяват като разсеяно сияние осветяващо хоризонта. Най-невероятна е гледката, когато сиянието се появява като вълни по небето.
Най-добрият начин, за да се види Северното сияние е като се отпътува до Северното полукълбо. Вероятността от поява на Северно сияние се увеличава с приближаването до магнитния полюс. Този магнитен полюс в момента се намира на арктические острови на Канада.
За съжаление, не може да се предскаже, кога светлините ще се появят, но си струва усилията, когато човек се окаже под тях, докато те танцуват по небето.
Най-добри шансове, за наблюдение на танцуващо северно сияние, има от месец март до април и от септември до октомври. За обикновенния посетител, обаче това е времето в годината  когато е твърде студено. Ето защо едно посещение на Аляска или Северна Канада, в края на лятото, също би предоставило добър шанс за наблюдение на Северното сияние.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://art.bulhot.com/3097/chudesata-na-prirodata-aurora-borealis/