Superbus – Холандски проект за супер-автобус

Студенти от Delft University of Technology в Холандия създават един смел проект (Dutch Superbus Project), който има за цел да разработи електрически супер-автобус.Основните лидери на...

Студенти от Delft University of Technology в Холандия създават един смел проект (Dutch Superbus Project), който има за цел да разработи електрически супер-автобус.Основните лидери на екипа са Wubbo Ockels, първия холандски астронавт и професор по ASSET (AeroSpace for Sustainable Engeneering and Technology) в Delft University of Technology, Antonia Terzi,инженер по аеродинамика и специалист в отбора на BMW-Williams F1  и Joris Melkert.
Superbus е с електрически двигатели, задвижвани от литиево-полимерни батерии,с мощност 800 конски сили.Дълъг е 15 метра, изграден върху платформа от въглеродни нишки, може да превозва без проблеми 23ма пътници и развива максимална скорост от 250км/ч. За тези, които се тревожат за неговата автономност,трябва да отбележим,че Superbus е в състояние да измине 210км само с енергията, съхранявана в една единствена батерия.
Superbus е със 16 вертикално отварящи се врати, осем от всяка страна, и седалки осигуряващи комфорт и сигурност за всеки един от пътниците.

 

http://art.bulhot.com/4050/superbus-holandski-proekt-za-super-avtobus/