“Great Wall of Vagina”

“Great Wall of Vagina” не е нито толкова стара,нито толкова дълга колкото “Great Wall of China”, но определено е по-шокираща. Английският скулптор Jamie McCartney е...

Great Wall of Vagina” не е нито толкова стара,нито толкова дълга колкото “Great Wall of China”, но определено е по-шокираща.
Английският скулптор Jamie McCartney е прекарал последните пет години в работа по създаването на това предизвикателно произведение на изкуството. Това включва взимане на отливки и леене на гипсови калъпи на 400 вулви на жени на възраст от 18 до 76г. Моделите, които се използват за “Great Wall of Vagina” включват майки и дъщери, еднояйчни близначки, транссексуални мъже и жени, както и една жена, преди и след раждането.
Според художника вулвите и срамните устни са толкова различни и индивидуални, колкото са и самите лица на жените. За много жени гениталиите са източник на срам отколкото на гордост и тази изложба има за цел за възстановяване на баланса, като показва, че всеки е различен и всеки е нормален.

http://art.bulhot.com/5544/great-wall-of-vagina/