Френския алпийски курорт Куршевел – една зимна приказка

Представяме ви една зимна приказка, наречена Куршевел – един от най-елитните ски курорти в световен мащаб. Намира се във Френските Алпи, в регион наречен “3-те...

Представяме ви една зимна приказка, наречена Куршевел – един от най-елитните ски курорти в световен мащаб. Намира се във Френските Алпи, в регион наречен “3-те долини” и предлага лесен достъп и до курортите Мерибел и Вал Торанс.

Курортът е основан през 1946 г. и бързо се превръща в един от най-луксозните и елитни зимни курорти в Европа. Куршевел привлича не малка част от европейските топ бизнесмени и политици. Преди няколко години имаше огромно медийно недоволство във Франция поради факта че има огромен интерес и наплив на богати руски туристи, цените в курорта са се покачили драстично и са станали недостъпни за обикновенните французи.

Престижният ски курорт има най-голямата в света ски област с многобройни наклони и писти с различна степен на трудност, красиви гори, селища и височини които ще задоволят всеки любител на ските и сноуборда. Той е автинтичен със съхранения си савойски стил. Има национален парк и над 70 ресторанта, 7 от които са номинирани в Ръководството на Мишелин.

Надморската височина на пистите гарантира наличието на сняг през целия сезон. Използват са машини за изкуствен сняг осигуряващи покритие на 21 км от общата дължина на пистите.

Самият Куршевел е разделен на пет зони. В близост до курортното градче са разположени пистите за начинаещи и средно напреднали скиори.

http://art.bulhot.com/5562/frenskiya-alpijski-kurort-kurshevel-edna-zimna-prikazka/