Cliff House от архитект Scott Allen

Cliff House е двуетажен съвременен дом и се намира на бреговата ивица в Gig Harbor в Пиърс Каунти, Вашингтон, САЩ. Буквално врязан в скалата и...

Cliff House е двуетажен съвременен дом и се намира на бреговата ивица в Gig Harbor в Пиърс Каунти, Вашингтон, САЩ.
Буквално врязан в скалата и на ръба на водата, проектът на къщата е предизвикателство за архитекта от сиатълското студио Scott Allen. Освен това и площта на сградата е ограничена, по силата на споразумение чрез регулаторния процес.
Архитектът прави на покрива на новата структура озеленяване подобно на планински морава. Остъкленият асансьор предоставя достъп до двете нива по-долу. На юг има открито пространство, между къщата и новия навес за лодки. Стълби водят към водата и са включени в поредица от палуби, тераси и мостове, които създават пространства за отдих и забавления.
Вътре, на нивото на първия етаж се създава усещането, че човек се намира в кабината на яхта. Големите прозорци и врати дават възможност за напълно свободен поток от въздух през топлите месеци. Външните материали, които са използвани са избрани на базата техните способности, да устоят на  морския климат.

http://art.bulhot.com/8057/cliff-house-ot-arhitekt-scott-allen/