Магическият леден град в Китай

Ледените скулптури са често срещани напоследък, но нищо подобно не сте виждали преди. Нищо не може да се сравни с тези зашеметяващи проекти, показвани всяка...

Ледените скулптури са често срещани напоследък, но нищо подобно не сте виждали преди. Нищо не може да се сравни с тези зашеметяващи проекти, показвани всяка година в град Харбин в северен Китай. Въпреки, че мястото е прокълнато със страшна зима, трудолюбивите местни жители са успели да се възползват максимално от факта.
Средните зимни температури в Харбин, са около -19 ° C. в допълнение със силните студени ветрове от Сибир са предпоставките, които са”необходими” за това почти всичко да замръзва. Но жителите на града не се отчайват, те са заети в продължение на няколко седмици по време на зимния сезон, защото град Харбин е домакин на фестивала за скулптури от лед и сняг. Художници и инженери се събират за изграждането на масивни конструкции от лед . Буквално създават малък град,  състоящ се от църкви, пирамиди, пагоди и дворци. Ледените структури са пълни с модерни удобства, като асансьори и ескалатори. Многоцветните светлини са монтирани вътре в скулптурите, което им помага да изглеждат още по-красиви на тъмно след залез слънце.

http://art.bulhot.com/8169/magicheskiyat-leden-grad-v-kitaj/