Зашеметяващата врата “Evolution Door” от Klemens Torggler

На пръв поглед “Evolution Door” (в превод – Еволюционната Врата), създадена от австрийския артист Klemens Torggler, изглежда като модерна врата на хамбар и се очаква да работи по същия начин – с завъртане или плъзгане. Каква заблуда! Както можете да видите във видеото под текста, Torggler е мислил извън кутията, когато я е създал. С едно единствено докосване “Evolution Door” се разделя на панели, плъзга се по стената и се самосглобява отново като оригами.

Въпреки че изглежда като едно цяло, вратата всъщност е направена от четири отделни триъгълни панели. Troggler нарича тази система “flip panel door” (в превод – обърни панелната врата). Това е, защото панелите всъщност сменят местата си – те се обръщат, когато вратата е активирана да се отвори или затвори.

Според This Is Collossal, “вратата е планувана като прототип, продължение на артистичната му практика, в която вдъхновеният от Виена Torggler е създавал подобни кинетични врати, в продължение на много години, някои от които са достъпни чрез Artelier Contemporary.”

Вече знаете, че ако искате нещо необичайно за дома си – “Evolution Door” може да бъде добър избор!

Evolution Door (видео)

http://art.bulhot.com/9555/zashemetyavashtata-vrata-evolution-door-ot-klemens-torggler/