Ядивно изкуство: биоразградими купи, направени от зеленчуци

Немската артистка Geke Wouters е създала зашеметяваща колекция от купи с дебелината на хартия, направени от моркови, пипер, цвекло, домати и други зеленчуци. Всяко деликатно...

Немската артистка Geke Wouters е създала зашеметяваща колекция от купи с дебелината на хартия, направени от моркови, пипер, цвекло, домати и други зеленчуци. Всяко деликатно парче от ядивното изкуство е направено, чрез метод за сушене, и оформящ процес. Те превръщат органичните материали в тънки слоеве и придават усещането, че виждате клетъчната структура на зеленчуците, сякаш през микроскоп. Благодарение на натуралните им материали, няма две зеленчукови купи, които да са еднакви.

На пръв поглед сериите от зеленчукови-хартиените купи и чинии са 3D форми, но можете да намерите много символика зад ползването на тънкия биоразградим материал за изкуство, което не след дълго ще изгуби красотата си. Дали немската артистка не ни казва, че трябва да обръщаме повече внимание на тези градински чудеса? Според Geke купите са пример за “премоделиране на това, което природата ни предлага” – какво хубаво мото, което да вдъхновява за дизайн!

Оглеждайте се за още цветно зеленчуково-хартиено изкуство от Geke. Тя е създала свои бизнес картички, изработени от същия материал, и вярва, че зеленчуковата хартия може да намери безбройни приложения за декорация.

Ако бихте искали ядивна купа за себе си, настоящата колекция можете да намерите в Mossi Lab.

http://art.bulhot.com/9557/yadivno-izkustvo-biorazgradimi-kupi-napraveni-ot-zelenchutsi/